PFA og Industriens Pension vinder nordisk pris for investeringer i ejendomme

Købmagergade 52 i Fredericia - en af de ejendomme, som Industriens Pension og PFA har investeret i via fonden Danske Boligejendomme.

PFA og Industriens Pension har sammen vundet en stor pris for ejendomsinvesteringer i Norden ved IPE Real Estate Global Conference and Awards 2019 i Amsterdam.

Bag kåringen står en række eksperter og organisationen IPE (Investment & Pensions Europe), der hvert år samler institutionelle investorer fra hele verden til prisuddelingen.

PFA og Industriens Pension modtager prisen i kategorien "Regional Nordic Countries" for at have fundet en velfungerende investeringsmodel til at identificere attraktive og oversete investeringsmuligheder i boligejendomme i provinsen. Selskaberne samarbejder om investeringer i danske vækstbyer uden for hovedstadsområdet og Aarhus.

Bidrager til vækst i byerne

"Sammen med Industriens Pension, Thylander Gruppen og Instituttet for Fremtidsforskning har vi lavet en solid model for investeringer i vækstbyer uden for de allerstørste danske byer. Det er investeringer, der udover at skabe stabile afkast til pensionsopsparerne også bidrager til fortsat vækst i byerne. Investeringerne er i tråd med PFA’s investeringsstrategi for danske boligejendomme, hvor vi de senere år har investeret massivt i gode lejeboliger i hele landet," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA. 

Også hos Industriens Pension er der stor tilfredshed med prisen og samarbejdet blandt parterne.

"Vi er stolte og glade for anerkendelsen af vores velfungerende investeringssamarbejde om investeringer i mellemstore danske byer. Der er mange danske byer udover Aarhus og København, der oplever rigtig pæn vækst og voksende befolkning og er interessante for store ejendomsinvestorer," siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension. 

Investeringerne i danske vækstbyer er centreret om et samarbejde mellem Industriens Pension, PFA, ejendomsforvalteren Thylander Gruppen og Instituttet for Fremtidsforskning. Modellen bygger bl.a. på et studie fra Instituttet for Fremtidsforskning, der har identificeret en række interessante vækstområder uden for hovedstaden og Aarhus. På baggrund af studiet og andet data finder Thylander Gruppen interessante ejendomme og præsenterer dem for Industriens Pension og PFA.

"Strategien supplerer ikke kun selskabernes egne strategier i danske ejendomme, men sikrer også større spredning af risiko og solide risikojusterede afkast. Desuden passer modellen godt til begge pensionsselskabers samlede portefølje og investeringsstrategi," lød det bl.a. fra dommerpanelet i en skriftlig kommentar ved IPE’s prisuddeling i Amsterdam.

Martin Olsen, pressekonsulent i PFA, mobil: 30 53 17 67

Laurits Harmer Lassen, pressechef i Industriens Pension, mobil: 29 39 66 76