PFA’s kunder har is i maven trods markedsuro

Trods den senere tids store uro i verden og på finansmarkederne har PFA’s kunder været gode til at bevare roen, og det er kun ganske få, der har skiftet investeringsrisiko.

 

Det kan være svært at bevare roen om sine investeringer, når krig i Ukraine og stigende inflation giver rutsjeture på finansmarkederne. Ikke desto mindre er det oftest det klogeste, da følelserne kan være en dårlig investeringsguide. For mens aktiernes værdi som regel dannes på forkant af udviklingen, så opstår følelserne ofte på bagkant, når først begivenhederne er indtruffet.

 ”Det så vi et godt eksempel på under corona-pandemien, hvor finansmarkederne slog nye rekorder, mens økonomien fortsat lå underdrejet, og vi stadig bekymrede os om nye corona-varianter. Handler man i affekt, så risikerer man derfor at komme ud af sine investeringer på de forkerte tidspunkter – det vil sige, når aktierne først er faldet, og købe dem igen, når de allerede er steget,” siger Camilla Schjølin Poulsen, privatøkonom i PFA.

Vi har vænnet os til at have det lange lys på
I PFA anbefales det af samme grund, at man forbliver tro mod den investeringsrisiko, man har valgt, uagtet den kortsigtede udvikling på finansmarkederne. Det er heldigvis også et råd, som langt størstedelen af kunderne har taget til sig.

”Selvom vi har oplevet et stigende antal henvendelser som følge af den senere tids uro, så er der ikke flere kunder end tidligere, der har skiftet investeringsrisiko. Der tyder på, at vi efter mange år i markedsrente er blevet gode til at tænke langsigtet og undgå panik, når der er perioder med markedsuro,” uddyber Camilla Schjølin Poulsen.

Flest investeringsskift blandt mænd mellem 25 og 55 år
Flere kunder er samtidig blevet opmærksomme på, at alle fire investeringsprofiler i PFA Plus og PFA Klima Plus indeholder en risikonedtrapning, så man automatisk får mindre risiko i takt med, at man nærmer sig sin pension og får mindre tid til at vinde eventuelle tab tilbage.

”Ser man på dem, der aktivt har skiftet investeringsprofil i 2022, så er det derfor heller ikke dem, der er tættest på pension, men derimod mænd i aldersgruppen 25-55 år. Det svarer nogenlunde til det normale billede, hvorfor den seneste tids uro derfor ikke ser ud til at have påvirket kundernes investeringsvalg,” slutter Camilla Schjølin Poulsen.

Tjek din investeringsprofil på mitpfa.dk
Selvom PFA ikke anbefaler hyppige skift af investeringsprofil, så kan det fra tid til anden være en god ide at tjekke, om du fortsat har den profil, der passer til din risiko, forventninger til afkastet og ønske til klimahensyn. Det kan du nemt og hurtigt få svar på med investeringsguiden på mitpfa.dk.

Det er i PFA gratis at skifte investeringsprofil, så længe du ikke gør mere end tre gange om måneden.