PFA Brug Livet Fonden kårer Årets Hjertesager 2023

Sundhed og stærke fællesskaber er kendetegn for de fem foreninger, der netop er blevet kåret som Årets Hjertesager i PFA Brug Livet Fonden.

Antallet af foreninger, der har været indstillet til Årets Hjertesager i PFA Brug Livet Fonden, slog rekord i år. 82 foreninger søgte støtte til deres frivillige arbejde for at hjælpe andre. Heraf er fem velgørende foreninger blevet udvalgt, som nu kan se frem til en økonomisk håndsrækning og hjælp til at skabe yderligere opmærksomhed om deres vigtige arbejde.

Et gennemgående tema for en række af de foreninger, der er blevet udvalgt, er, at de har fokus på stærke fællesskaber og på at hjælpe andre, som har det svært i hverdagen med sygdom og ensomhed. Og særligt det mentale område er blevet prioriteret i år, hvor det at føle sig alene eller have skadet hjernen går igen i flere af foreningerne.

”Fokus på mental sundhed og trivsel er vigtigere end nogensinde før, og derfor ønsker vi bl.a. i år at støtte nogle af de vigtige foreninger, som er med til at hjælpe andre mennesker, som har skadet hjernen eller oplever ensomhed. Vi ser desværre stadig flere mennesker, der har brug for hjælp og nogle at tale med, så vi håber at vores bidrag kan være med til at gøre en forskel,” siger Peder Hasslev, der er formand for bestyrelsen i PFA Brug Livet Fonden og formand i PFA Pension.

Årets udvalgte hjertesager modtager et pengebeløb samt hjælp og sparring fra PFA til at skabe yderligere synlighed omkring deres arbejde i form af en professionelt produceret film og deltagelse på forskellige PFA-events.

Det er bestyrelsen i PFA Brug Livet Fonden, der udvælger, hvilke foreninger, der modtager støtte, hvor afstemning på fondens Facebookside op til udvælgelsen og input fra PFA Kunderåd er vejledende.

PFA Brug Livet Fondens Årets Hjertesager for 2023 er følgende:

Hjernerystelsesforeningen - modtager 75.000 kr.

Hjernerystelsesforeningen er en landsdækkende patientforening, der arbejder på at gøre en positiv forskel for de mange danskere, der oplever følger af hjernerystelse. Hvert år pådrager cirka 25.000 danskere sig en hjernerystelse. De arbejder for at forbedre vilkårene for hjernerystelsesramte, for at forebygge lidelsen og oplyse om denne.

Specialsport.dk - modtager 75.000 kr.

Specialsport.dk hjælper børn med særlige behov og handicap med adgang til et aktivt foreningsliv da alle bør opleve glæden ved sport og fællesskab. 9 ud af 10 børn i specialskoler kender ikke til følelsen af at være en del af et foreningsfællesskab. Specialsport.dk har hjulpet mere end 500 børn i gang med foreningsliv og opstartet mere end 40 nye foreningshold, hvor børn og unge med særlige behov og handicap også kan være med.

Senfølgerforeningen - modtager 35.000 kr.

Over 350.000 danskere lever med eller efter en kræftsygdom. Langt de fleste får senfølger og må leve med alvorlige og varige fysiske, psykiske og sociale senfølger i forbindelse med deres kræftforløb. Senfølgerforeningen arbejder indenfor tre kerneområder, hvor de tilbyder information, vejledning og aktiviteter til senfølgeramte, politisk varetagelse, samt information om kræftrelaterede senfølger til den danske befolkning.

Aldrig Alene - modtager 35.000 kr.

Aldrig Alene er en frivillig organisation, som hjælper børn og unge ud af ensomheden via en online-platform, hvor det er muligt for børn og unge mellem 13-25 år at vælge en fast frivillig at chatte anonymt og ubegrænset med. Siden 2019 har de hjulpet mere end 300 børn og unge primært i alderen 13-18 år.

Unge Hjerner  – modtager 35.000 kr.

Unge Hjerner er et fællesskab for unge mellem 15-35 år, der har fået en skade i hjernen. I Unge Hjerner lærer de unge nye veje, de sparrer med hinanden, de lærer at håndtere den nye situation, de står i, og de bliver en del af et unikt og hyggeligt fællesskab.